Couscous met Crème fraîche en honing
Ingrediënten voor twee personen
- Vier tomaten €0,44
- Blikje tomatenpuree (100g) €0,09
- Crème fraîche (200g) €0,59
- broccoli (300g) €0,50
- Couscous (350g) €1,15
- Twee eetlepels honing €1,15 (pot)
- Een teen knoflook
Bereiding
I. Snijd de broccoli en tomaat in kleine stukjes. II. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoli ongeveer vijf minuten beetgaar. III. Fruit de knoflook in een wok. IV. Voeg de tomatenpuree toe en bak het een paar minuten samen. V. Voeg de honing en de gesneden tomaat toe en laat het vijf minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. VI. Voeg de gekookte broccoli toe en roer door de saus. Gooi gelijk de crème fraîche er bij en verhit het geheel tot het kookt.
24ste van de maand variatietip
- Vervang de crème fraîche door geitenkaas.
- Strooi vlak voor het opdienen walnoten over het gerecht.
- Voeg voor stap V. gesneden kipfilet toe.
Over het gerecht
Als student heb ik vaak een gerecht geproefd om er vervolgens mijn eigen draai aan te geven. Wanneer een recept reepjes biefstuk vermeldt (zoals de chimichurri van Knorr) voldoet voor mijn smaak shoarmavlees ook wel. Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten met geitenkaas en walnoten, zoals beschreven in de variatietip hierboven. Maar deze goedkope variant zorgt voor een veel betere prijs kwaliteit verhouding.
Beoordeel dit recept
Recept geprobeerd? Laat dan even weten wat je er van vond.