Turkse tosti XL
Ingrediënten voor twee personen
- Turks brood €0,80
- Twee stuks Sucuk €1,50
- Tomato Frito €0,55
- Kaas €1,10
- Drie tomaten €0,30
- Spaanse peper €0,10
- Paprika (geel) €0,50
Bereiding
I. Snijd de paprika in reepjes en de Sucuk (Turkse worst) peper en tomaten in plakjes. II. Snijd het Turks boord doormidden. III. Smeer naar believen de Tomato Frito over de beide helften brood. IV. Beleg het brood met de kaas, sucuk, paprika, tomaten en spaanse peper. V. Verhit de maaltijdtosti ongeveer acht minuten op 200 graden in een voorverhitte oven.
24stevan de maand variatietip
- Geen variatietip voor dit recept. Het is prima zo.
Over het gerecht
Santana, tussen Folkinge en Korenbeurs, is toevluchtsoord voor ieder wiens avond na sluiting van de Blauwe nog niet om is. Vierentwintig uur per dag kan je er terecht voor een potje pool en voor de beste Turkse tosti’s van Groningen. Met een kleine aanpassing maak ik deze tosti’s tegenwoordig als avondmaal. Een zelfgemaakte pizza in een handomdraai. Nu ik in Lombok Utrecht woon haal ik mijn sucuk bij de Turk om de hoek die desgevraagd een pak van zes wil opensnijden om mij twee worsten voor anderhalve euro te verkopen. Zo blijft het gerecht binnen het statiegeldbudget.
Beoordeel dit recept
Recept geprobeerd? Laat dan even weten wat je er van vond.