Spinazie met roomkaas en spekjes

Spinazie met roomkaas en spekjes (pasta wit)

 

Ingrediënten voor drie personen
  • Diepvriesspinazie (450g) €0,53
  • Spekjes (250g) €0,79
  • Bakje champignons (250 g) €0,99
  • Roomkaas (125g) €0,99
  • Pasta naar keuze (400g) €0,59
Bereiding

I. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (oftewel gooi het een minuutje of zeven in kokend water en giet het dan af). II. Verhit de olie in een wok en bak de spekjes in ca. 6 minuten knapperig. III. Voeg de spinazie toe en laat deze opwarmen. Was en snij de champignons. IV. Voeg de champignons toe. V. Hussel alles door elkaar en eten maar.

24ste van de maand variatietip
  • Gooi aan het eind wat amandelen of pijnboompitten over het geheel.
  • Voeg zongedroogde tomaten toe.
  • Vervang de spekjes voor in reepjes gesneden kip.
Over het gerecht

Spinazie met (nep)boursin, oftewel pasta wit, is een klassieker. Dit is het eerste gerecht dat ik als student heb gegeten. Mijn introductieweekmama’s hadden het voor mij en tien andere hongerige sjaars bereid. In twee grote pannen was het geheel door elkaar geklopt en vervolgens onappetijtelijk op ons bord gekwakt. Schuchter nam de groep een hap, spinazie aten wij thuis gewoon met doorgekookte aardappels en een gehaktbal, maar wat een heerlijkheid. Vol zout en koolhydraten om de eerste nacht vrijheid weg te drinken en te dansen. Plus een goede bodem om al dat introductiebier binnen te houden.

Beoordeel dit recept

Recept geprobeerd? Laat dan even weten wat je er van vond.

VN:F [1.9.18_1163]
Rating: 8.8/10 (10 votes cast)
Spinazie met roomkaas en spekjes, 8.8 out of 10 based on 10 ratings

One comment

  1. Jan says:

    “Was en snij de champignons.” Champignons altijd borstelen, altijd borstelen. Anders heb je van die waterige sponzen.

    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.18_1163]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*