Maaltijdsalade met mango en gehaktballetjes
Ingrediënten voor twee tot drie personen
- Gehakt 200g €1,09
- Sperziebonen 250g €0,35
- Mango €0,70
- Penne €0,69
- (Gele)Paprika €0,50
- Krop sla €0,55
Bereiding
I. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en koel de pasta daarna onder een koude kraan. II. Draai kleine gehaktballetjes van het gehakt. III. Braad de gehaktballetjes in vijf minuten bruin en laat ze vervolgens koelen. IV. Snijd de paprika in reepjes, de sperziebonen in drieën, de mango in blokjes en scheur de sla. IV. Gooi alle ingrediënten in een kom en voeg wat mayonaise toe als dressing.
24ste van de maand variatietip
- Koop wat meer gehakt en draai wat balletje extra.
- Vervang de krop sla door frisse ijsbergsla.
- pers het sap van een verse limoen aan het einde over de salade.
Over het gerecht
Met de huidige temperaturen is de keuze barbecueën of maaltijdsalades (in het park). Het mooie van die tweede optie is dat je er van alles in kan gooien en de meeste combinaties nog verrassend goed smaken. Kook wat pasta, rijst of couscous als basis en gooi er fruit, vlees, vis, groente, noten of insecten door. Bovenstaand recept ontstond doordat de mango’s in de aanbieding waren en de rest nog in de ijskast /op de plank lag. En hoewel gehaktballen, sla en mango een onlogische combinatie lijkt is deze zeker het proberen waard. Oneens? Dan kun je het hieronder laten weten.
Beoordeel dit recept
Recept geprobeerd? Laat dan even weten wat je er van vond.